En omättlig stad

USA. Amerika. Staterna. Drömmarnas värld.
Okej, var ska jag börja? Jo jag vill nog börja med att tacka min privata guide för allt jag fått se i DC och sen vill jag tacka New York för att du är en sån galet häftig stad. Att säga att det är mäktig vore en annan bra början och nu tror jag bara att jag fått en slags försmak på staden, eller landet i allmänhet vilket känns fantastiskt roligt! Summan av kardemumman är att jag har haft en apgrym vecka (!!!!!!!!!!!!)

Greetings from U.S.A

En snabb update från Staterna här då! Idag har jag promenerat runt i DC själv och drunknat i vårnyheter inne på bl.a Forever 21. Våningarna tog liksom aldrig slut och ut kom jag sedan med en rejäl kasse. Gick sen mot Chinatown och hade en typical American lunch vilket såklart innebär en burger combo! Smarrigt och fett! Ikväll kanske vi ska ner till Bethesda och möta upp en gammal klasskamrat men annars blir det förberedelser inför imorgon - NEW FUCKING YORK!

55 dagar kvar

Och vips så har man en enkelbiljett ner till Alicante. Bekräftelsen från skolan kom idag och nu är i princip allt klappat och klart. Det enda som återstår är att skicka in papper till csn men det får jag fixa när jag kommer hem från andra sidan av Atlanten. Nåja, ville bara skriva det så nu ska jag återgå till det jag ogillar mest med att resa - att packa.

End of Week

Jag har haft en riktigt skön och rolig helg och tänkte toppa den med ett biobesök såhär på söndagskvällen. Allt är även kirrat inför resan så imorgon väntar bara lite packning och sånt fix! Fattar fortfarande inte att jag ska till fucking USA. Trots det så har jag inte alltför höga förväntningar, tänker mig att jag tar det som det kommer och hoppas självklart att jag ska falla pladask för landet (som jag ändå tror att jag kommer göra)...

Bitch don't kill my vibe

Har gått och kärat ner mig i Kendrick Lamar, otippat men sant. Sköna beat i hans låtar och när/om jag orkar lyssna på orden så drar dom upp stämningen ytterligare lite. Jaja (=haha på spanska, tack google translate och googlar man på Johanna så får man fram ordet trög), trots att klockan redan passerat 14 så står en massa ärenden på schemat. Dags att kila..

Voy a España

I den här åldern svänger livet verkligen både snabbt och ofta. Det tycker jag att man märker av både i sitt eget -och ens vänners liv! Jag har anmält mig till en terminskurs på Colegio Internacional. Jag har svårt att se framför mig hur jag vinkar av alla och ensam åker iväg på ett minst 5 månader långt äventyr. Om du skulle fråga hur taggad jag är på en skala från 1-10: så är det 10! Helt klart! Men jag är också minst lika rädd, nervös och spänd. Dock på det där sättet som man ska vara inför en sån här resa.
 
Kort och gott, om det inte uppstår några komplikationer så startar min kurs den 15 april!

Små förändringar

Är stört sugen på att pyssla ihop en snygg och ordentlig design men bara tanken gör mig trött...
Idag har varit ännu en lugn dag och om jag ska nämna en speciellt bra och dålig sak så är den dåliga saken definitivt faktumet att min klocka har en fet spricka genom hela glaset. Vågar inte ens tänka på vad den lagningen kommer att kosta. Men jag har dampat klart över den saken idag så över till det positiva, troligtvis bokar jag resan nu i veckan (IIIIIIIIHHHiIII)! Lycklig tjej här, och rädd för det går inte att undgå!

Swimming pools

Fyra inte alltför vackra bilder från helgen. Jag tar tillbaka allt det jag sa om att krossa igår, vi fick själva smaka på rå jävla torsk. Uselt spel och ett ganska rättvist slutresultat på 3-7! Surt men spelar vi så illa som vi gjorde så har vi bara oss själva att skylla på. Idag har jag tagit det lugnt, fyllt på spellistorna inför resan och fikat med gäster såhär på kvällskvisten.
 
En vecka till avresa, drömmen om USA blir sann. Känns faktiskt ganska avlägset och jag behöver nog nypa mig själv ett antal gånger för att förstå att det händer (azz ja mena händz azz, Jessica)! 

Civil Twilight

Weheeey! Älskar när man hör en låtsnutt, söker på texten och finner ett nytt band med massor av grymma låtar. Idag är en bra dag, på gott och ont. Saker och ting trycker på hjärtat som alltid nuför tiden men jag har just insett att jag snart kan räkna antalet dagar kvar till USA med fingrarna och det, mina vänner, är en härlig känsla!
 
En annan positiv sak denna gråa söndageftermiddag är att vi ska krossa allt i vår väg ikväll då vi möter Haninge på bortaplan! Jag är poängsugen och taggad till max...

Resetankar

Alicante. Lämna allt här hemma på obestämd tid. Jo men jag känner mig så redo som man bara kan bli, tror jag. Hur vet man det liksom? I alla fall, jag har två alternativa datum som säkerligen blir helt fastställt nästa vecka när jag rett ut min arbetssituation. Är så förväntansfull!!

Cash is king

Har nu äntligen tagit mig tiden att slänga in mina böcker på blocket. Hoppas på napp så fort som möjligt så att jag slipper dra runt på flera kilo psykologiord! Fredag idag och planerna är många men vi får se var allt slutar. Ciao

Tillbaka i allas vårt kära Stockholm

Hemma igen efter att ha bott i en resväska i 2,5 vecka! Skönt är ordet! Blev precis klar med allt vad uppackning innebär och nu tänker jag plocka fram engelska-skillsen (om sådana finns kvar?) och mejla en avlägsen släkting på andra sidan Atlanten. Det roliga med alla släktbesök jag gör i Finland måste nog vara alla historier jag får höra och nu det här! Spännande må jag säga.

Trevlig helg

Kikar in för att önska bloggen och er som läser en trevlig helg! Själv rullar jag söderut imorgonbitti för lite miljöombyte och släktträffar. Vi stannar i Helsingfors till på söndag bara men ett litet avbrott ska bli skönt. Hur som haver, en pömsig liten vovve ser ut att vilja bli kliad på magen så nu stänger jag ner datorn för den här gången! Bye
 

RSS 2.0